1999 - heden

Privacon Hekwerkendoor de jaren heen

1999
Eric Jans start met Maikel Elst een hekwerkbedrijf. De oprichting van Privacon Hekwerken is een feit op 9 juli 1999 als het bedrijf wordt ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Beide heren zijn samen al jarenlang actief in de agrarische sector, waarbij verkoop van betonnen roosters en stalinrichting de hoofdmoot voert. Vanuit deze sector komt de vraag om hekwerk ten behoeve van terreinafsluiting te leveren. Besloten wordt om de noodzakelijke machines aan te schaffen, zodat gestart kan worden met de productie van dit type hekwerk.

2001
De vraag naar sierhekwerk groeit. Om aan de vraag te kunnen voldoen wordt een nieuwe productielocatie in de Poolse plaats Szczecin gevonden. Een jarenlange samenwerking volgt, waarbij het staal vanuit Nederland wordt aangevoerd en in Szczecin wordt verwerkt tot sierhekwerk. Het hekwerk wordt “custom made” gemaakt; een hele uitdaging!
De productielocatie in Mill wordt heringericht om industriële hekwerken, zoals schuifpoorten, te kunnen produceren.

2004
Begin 2004 wordt een nieuw kantoorpand aan de Meulenveldt in Mill in gebruik genomen.
Ook de productielocatie in Szczecin wordt te klein om aan de groeiende vraag van onze hekwerken te kunnen voldoen. Via een bevriende relatie wordt een perceel aangekocht in de buurt van de Poolse plaats Torun.

2005
De nieuwe productielocatie Privacon Poland wordt in gebruik genomen. We starten met 7 medewerkers. De productieactiviteiten in Mill worden overgebracht naar Polen. Op onze nieuwe locatie zijn we in staat om zowel sier- als industrieel hekwerk te produceren.
Het afzetgebied van onze hekwerken breidt zich ook uit in Nederland, evenals het aantal montage medewerkers. Met gemiddeld 6 personen plaatsen zij dagelijks de hekwerken bij onze particuliere klanten en aannemers.

2007
Steeds meer hekwerkbedrijven raken geïnteresseerd in onze hekwerken. Omdat Privacon Hekwerken transparantie nastreeft, wordt besloten om de verkoopstrategie om te zetten van een “Business-to- Consumer” (B2C) model naar een “Business-to- Business” (B2B) model.
De montage activiteiten op de eindmarkt worden gestaakt, medewerkers worden omgeschoold en er wordt geïnvesteerd in assemblage- en transportfaciliteiten. Eind november worden de eerste hekwerken aan onze nieuwe business partners geleverd. Een exponentiële groei van Privacon Hekwerken is aanstaande, niet alleen in volume maar ook in afzetmarkt. Naast Nederland vinden de hekwerken van Privacon hun weg nu ook naar België, Duitsland en Polen.

2009
De verkoopactiviteiten van Privacon Hekwerken worden verder uitgebreid richting Oost Europa.
Privacon Baltics wordt in Letland opgericht. In Ogre, een stad van 25.000 inwoners ten zuidoosten van de hoofdstad Riga, wordt een kantoor met assemblagehal in gebruik genomen. Vanuit Ogre worden de verkoopactiviteiten in Zweden, Finland, Estland, Letland, Litouwen en Rusland aangestuurd.
Intussen groeit ook de afzetmarkt in Centraal Europa. In Zwitserland en Tsjechië worden partners gevonden die onze producten in hun regio verkopen.

2010
De assemblagehal aan de Meulenveldt wordt te klein om de groei van het bedrijf te kunnen volgen. Eric en Maikel besluiten om 9.500 m² bouwgrond aan te kopen aan de Houtzagerijstraat in Mill en er wordt gestart met de bouw van een assemblagehal.

2011
Verkoopactiviteiten richting Noord-Europa worden opgestart. Denemarken en Noorwegen worden als afzetgebied toegevoegd aan het toch al illuster rijtje landen waar producten, geproduceerd door Privacon Hekwerken, hun weg vinden.
In het 3e kwartaal van 2011 wordt de assemblagehal aan de Houtzagerijstraat in gebruik genomen.

2013
De verkoopactiviteiten van Privacon Hekwerken worden verder uitgebreid richting Zuid-Europa.
Peripro Fencing wordt opgericht. In Reims, een stad van ca. 180.000 inwoners ten Noordoosten van Parijs, wordt een kantoor met assemblagehal in gebruik genomen. Vanuit Reims worden de verkoopactiviteiten in Frankrijk en het Franstalige deel van België aangestuurd.
In juli van dit jaar wordt het nieuwe kantoorpand aan de Houtzagerijstraat te Mill in gebruik genomen.

2014
Inmiddels worden de hekwerken van Privacon geëxporteerd naar circa 15 Europese landen. Om dit alles in goede banen te kunnen blijven leiden en in de toekomst nog verder te kunnen doorgroeien wordt in Polen de bestaande productiecapaciteit met 30% vergroot. In een buurtdorp van Mill wordt tevens een opslaghal van 4.000 m² in gebruik genomen. Het aantal medewerkers groeit gestaag door!

2018
Om de afzetmarkt in België beter en sneller van dienst te kunnen zijn, is per 1 november 2018 Peripro Belgium opgericht.
Onze dochteronderneming Peripro Belgium zal vanuit het kantoor met distributiecentrum  in de regio Groot Brussel de lokale en nationale markt in België gaan beleveren.

2019
Vanwege de constante groei van Privacon Hekwerken wordt de productiecapaciteit in Polen verhoogd.
Dit wordt gedaan door halffabricaten op een vol automatische buislaser te maken, hierdoor wordt de capaciteit verhoogd en blijft de kwaliteit gewaarborgd.

2020
Omdat de productiecapaciteit verhoogd is moet ook de verpakkingsafdeling een upgrade krijgen.
Hierom wordt een nieuwe verpakkingsafdeling opgezet. Deze afdeling wordt gericht op de toekomst, ruim en efficiënt ingericht, om veel producten te kunnen verpakken en verzenden.

2021
Privacon Poland gaat werken met een lasrobot om het productieproces te automatiseren. Met behulp van deze robot kan beter aan de vraag naar hekwerk voldaan worden. Personeel kan beter ingezet worden zodat het productieproces nog soepeler verloopt.

Peripro krijgt steeds meer aanvragen vanuit de westelijke kant van Frankrijk. Om deze markt beter en sneller van dienst te kunnen zijn wordt ProxiClo Ouest opgericht. ProxiClo Ouest is een verkooppunt en distributiecentrum in de stad Mayenne, vanwaar de westelijke kant van Frankrijk voorzien wordt van ons hekwerk.


We zijn met Privacon Hekwerken gegroeid van een klein hekwerk/montage bedrijf met 3 medewerkers naar een toonaangevende multinational, waarbij ruim 250 medewerkers dagelijks bezig zijn om onze missie uit te dragen:Gezamenlijk met passie produceren en assembleren van hoogwaardige hekwerken, in combinatie met een gedegen advies, opdat onze klant marktgericht en voor een scherpe prijs kan leveren aan de eindmarkt.